Arbëri

Dialogu, çështja kryesore për avancim drejt BE-së

Dialogu me Serbinë po konsiderohet çështja kyç për avancim drejt integrimit në Bashkimin Evropian, gjë që u konfirmua edhe në një “non-paper” të përgatitur nga Shërbimi i Veprimit të Jashtëm Evropian, të cilin e ka publikuar “Koha Ditore”. Njohës të zhvillimeve thonë se Kosova duhet ta shfrytëzojë momentumin për arritjen e marrëveshjes, duke shtruar edhe kërkesa në drejtim të BE-së për çështjen e liberalizimit të vizave dhe anëtarësim në këtë mekanizëm

 

Dialogu me Serbinë po konsiderohet çështja kyç për avancim drejt integrimit në Bashkimin Evropian, gjë që u konfirmua edhe në një “non-paper” të përgatitur nga Shërbimi i Veprimit të Jashtëm Evropian, të cilin e ka publikuar “Koha Ditore”. Njohës të zhvillimeve thonë se Kosova duhet ta shfrytëzojë momentumin për arritjen e marrëveshjes, duke shtruar edhe kërkesa në drejtim të BE-së për çështjen e liberalizimit të vizave dhe anëtarësim në këtë mekanizëm

Kërkesat për vendosjen e Ballkanit Perëndimor në radarin e Bashkimit Evropian po shihen si mundësi që duhet shfrytëzuar në përshpejtimin e rrugës evropiane të Kosovës. Në një “non-paper” të përgatitur nga Shërbimi i Veprimit të Jashtëm Evropian, të cilin e ka publikuar “Koha Ditore”, kërkohet që të shfrytëzohet viti 2021 për të forcuar angazhimin e BE-së në rajon.

Kur vjen puna te Kosova është sugjeruar shfrytëzimi i momentumit për arritjen e një marrëveshjeje finale dhe gjithëpërfshirëse.