Arbëri

Opozita paralajmëron ankesë për vendimin për rrymën në veri, arsyetohet Kurti

Kuvendi i Kosovës miratoi rekomandimin që për 6 muajt e ardhshëm, KOSTT-i të marrë përsipër mbulimin e shpenzimeve të rrymës për katër komunat me shumicë serbe. Opozita e ka vlerësuar vendimin në kundërshtim me legjislacionin dhe të drejtat e njeriut, derisa ka paralajmëruar ankesë deri në Gjykatën Kushtetuese. Kurse kryeministri Albin Kurti ka thënë se borxhi nuk do të eliminohet.

 

Kuvendi i Kosovës miratoi rekomandimin që për 6 muajt e ardhshëm, KOSTT-i të marrë përsipër mbulimin e shpenzimeve të rrymës për katër komunat me shumicë serbe. Opozita e ka vlerësuar vendimin në kundërshtim me legjislacionin dhe të drejtat e njeriut, derisa ka paralajmëruar ankesë deri në Gjykatën Kushtetuese. Kurse kryeministri Albin Kurti ka thënë se borxhi nuk do të eliminohet.

Opozita ka paralajmëruar se nuk do të rrijë duarkryq përballë pagesës milionëshe për rrymën e shpenzuar në veri.

Vendimin e djeshëm të Kuvendit, Partia Demokratike e Kosovës (PDK) e vlerëson në kundërshtim me legjislacionin në fuqi dhe ndaj tij ka paralajmëruar veprime ligjore, duke mos përjashtuar ankesën në Gjykatën Kushtetuese.