Arbëri

Osmani e Kurti të bashkuar për prioritizimin e parandalimit të dhunës ndaj grave

 

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se institucionet do të punojnë bashkarisht që çështja e dhunës ndaj grave të adresohet siç duhet. Ajo mbajti fjalim me rastin e shënimit të 10-vjetorit të Konventës së Stambollit, e organizuar nga Zyra e Këshillit të Evropës në Prishtinë dhe Agjencia për Barazi Gjinore.

Osmani ka thënë se dhuna ndaj grave është sulm ndaj themeleve të njerëzit dhe vlerave të demokracisë, duke garantuar se institucionet e reja do të merren seriozisht me këtë çështje.