Arbëri

Kuvendi vendos të enjten për mënyrën e pagesës së rrymës së shpenzuar në veri

Kuvendi vendos të enjten për mënyrën e pagesës së rrymës së shpenzuar në veri
 

Pesë rekomandimet e Komisionit për Ekonomi, Tregti, Industri e Ndërmarrësi, të enjten do të shqyrtohen në seancën plenare të Kuvendit të Kosovës. Një nga rekomandimet e Lëvizjes Vetëvendosje, që do të shqyrtohet në seancë është edhe autorizimi i Operatorit të Sistemit, Transmisionit dhe Tregut, që me mjete vetjake t’ua paguajë shpenzimet e rrymës qytetarëve në katër komunat veriore, për gjashtë muajt e ardhshëm.

“Autorizohet N.P. KOSTT të mbulojë devijimet e energjisë elektrike në katër komunat e vendit (Mitrovicë e Veriut, Leposaviq, Zubin Potok dhe Zveçan), sipas zgjidhjes së prezantuar dhe miratuar në Komisionin funksional duke shfrytëzuar të hyrat nga buxheti vetjak, mjete këto të cilat do të kompensohen nga dividenda apo ndonjë mekanizëm tjetër i mundshëm”, thuhet në rekomandim.