Arbëri

Durrësi sfidon pandeminë, i gatshëm për pritjen e turistëve

Durrësi sfidon pandeminë, i gatshëm për pritjen e turistëve

Pas krizës me pandeminë COVID-19, Shqipëria këtë vit pret rritje të numrit të turistëve prej rreth 80 për qind krahasuar me vitin 2020. Masë lehtësuese po konsiderohet vaksinimi i qytetarëve dhe kategorive të ndryshme, përfshirë stafet hoteliere. Përfaqësues të këtij sektori thonë se pandemia i ka dëmtuar, por që ia kanë arritur t’i ruajnë kapacitetet e domosdoshme për nisjen e sezonit

 

Durrësi është duke bërë përgatitjet e fundit në prag të sezonit të ri turistik, i cili sërish do të zhvillohet në kushte pandemie. Megjithëkëtë, krahasuar me vitin paraprak, lehtësim po konsiderohet vaksinimi i qytetarëve dhe kategorive të ndryshme, përfshirë stafet hoteliere.

Në qytetin bregdetar tashmë janë hapur baret e jashtme, si dhe në përgatitje e sipër janë çadrat nëpër plazhe.