Arbëri

Opozita i kundërshton idetë që implikojnë ndryshim kufijsh

 

Opozita kërkon shmangien e negociatave që për bazë kanë dy dokumentet jozyrtare të publikuara së fundmi, të cilat nuk e përjashtojnë as ndarjen e Kosovës. Zyrtarët e LDK-së thonë se vëmendja duhet të jetë te përmbushja e obligimeve ndërkombëtare – përfshirë Marrëveshjen për Asociacionin – por që, sipas tyre, duhet të bëhet sipas aktgjykimit të Kushtetueses. E PDK-ja e quan lojë taktike refuzimin e Kurtit për takim me Vuçiqin

Lidhja Demokratike e Kosovës i ka kundërshtuar dy “non-paper”-ët e fundit, duke kërkuar prej Qeverisë që t’u shmanget diskutimeve që implikojnë ndryshim kufijsh dhe e bëjnë jofunksional shtetin e Kosovës.

Anëtarja e Kryesisë së LDK-së, Teuta Sahatqija, ka thënë se edhe pse dokumentet jozyrtare nuk kanë autorësi, ato përdoren si testim i terrenit dhe përgatitje për negociatat e ardhshme.