Arbëri

Draft-statuti i Asociacionit të Komunave Serbe, që nuk ishte pranuar nga serbët [dokument]

Në gjysmë ishte lënë angazhimi i ish-Qeverisë Mustafa për themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, megjithëse janë hartuar draft-dokumente. Kjo, për shkak të paqartësive që kishte prodhuar Aktgjykimi i Gjykatës Kushtetuese përkitazi me Marrëveshjen e parimeve të vitit 2015. Për herë të parë në një medium, KOHA i publikon draft-dokumentet që kanë qarkulluar në ekzekutiv, por nuk janë bërë publike asnjëherë. Është Draft-statuti i Asociacionit, dekreti i Qeverisë, si dhe sqarimet shtesë për Aktgjykimin e Kushtetueses. Ato janë hartuar në fund të vitit 2015, me kërkesën e ish-kryeministrit Isa Mustafa dhe qëllimi ishte që të njëjtat të prezantoheshin gjatë negociatave në Bruksel. Autori i dokumenteve dhe ish-kryeministri Mustafa kanë sqaruar rrjedhën e procesit dhe arsyet pse ato nuk janë proceduar asnjëherë për miratim.

 

Bazat e themelimit të Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe ishin vënë në vitin 2016 nëpërmjet Draft-statutit që asnjëherë nuk është bërë publik. Krahas tij, në ish-Qeverinë Mustafa ka qarkulluar edhe dekreti, si dhe sqarimet shtesë për Aktgjykimin e Kushtetueses, dokumente këto që për herë të parë publikohen në KOHA. Sipas ish-kryeministrit Mustafa, Draft-statuti nuk ishte prezantuar asnjëherë në Bruksel, për shkak të refuzimit të serbëve, të cilët nuk duan Asociacion sipas Kushtetutës dhe Aktgjykimit të vitit 2015

Në gjysmë ishte lënë angazhimi i ish-Qeverisë Mustafa për themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe, megjithëse janë hartuar draft-dokumente. Kjo, për shkak të paqartësive që kishte prodhuar Aktgjykimi i Gjykatës Kushtetuese përkitazi me Marrëveshjen e parimeve të vitit 2015. Për herë të parë në një medium, KOHA i publikon draft-dokumentet që kanë qarkulluar në ekzekutiv, por nuk janë bërë publike asnjëherë. Është Draft-statuti i Asociacionit, dekreti i Qeverisë, si dhe sqarimet shtesë për Aktgjykimin e Kushtetueses. Ato janë hartuar në fund të vitit 2015, me kërkesën e ish-kryeministrit Isa Mustafa dhe qëllimi ishte që të njëjtat të prezantoheshin gjatë negociatave në Bruksel. Autori i dokumenteve dhe ish-kryeministri Mustafa kanë sqaruar rrjedhën e procesit dhe arsyet pse ato nuk janë proceduar asnjëherë për miratim.

Bazat e Asociacionit