Arbëri

Dogana dhe ATK-ja tejkalojnë projeksionet buxhetore

 

Buxheti i miratuar nga ish-Qeveria Hoti do t’i nënshtrohet rishikimit në qershor. Qeveria Kurti nuk ka dhënë detaje për ndryshimet që do të bëjë, vetëm se ka pranuar që tashmë ka filluar puna në rishikimin e tij. Ndërkohë të dhënat e Doganës dhe ATK-së tregojnë për një trend pozitiv të të hyrave me gjithë që vendi po përballet me pandemi

Rishikimi i buxhetit për 2021 pritet që të bëhet pas gjashtëmujorit të parë të këtij viti dhe një gjë e tillë po konsiderohet e domosdoshme nga Qeveria Kurti. Pa dhënë detaje se çfarë ndryshimesh do të pësojë Ligji për buxhetin, Qeveria thotë se tashmë ka filluar puna. Ndryshimet i shohin të domosdoshme edhe përfaqësuesit e shoqërisë civile.

Sipas Blendi Hasaj, hulumtues në Institutin GAP, rishikimi është i nevojshëm nëse Qeveria do të përfshijë një pako të re për rimëkëmbje.