Arbëri

Qeveria paralajmëron heqjen e homologimit për automjetet që vijnë nga jashtë

Qeveria paralajmëron heqjen e homologimit për automjetet që vijnë nga jashtë
Sipas Vetëvendosjes, qytetarët shpenzojnë rreth 4 milionë euro në vit për homologim, një shërbim që sipas partisë në pushtet, është barrë për qytetarët dhe i panevojshëm, pasi nuk ka ndonjë vlerë të shtuar për sigurinë e automjeteve

Së shpejti automjetet që importohen nga jashtë nuk do të kenë nevojë që të kryejnë homologimin në Qendrën e Automjeteve të Kosovës “Eurolab”, pasi partia në pushtet, Lëvizja Vetëvendosje, pritet të iniciojë në Kuvend, projektligjin për heqjen e homologimit për automjetet e reja dhe të përdorura që vijnë nga shtetet e Bashkimit Evropian si dhe nga Zvicra e Norvegjia.

 

Homologimi i automjeteve që vijnë nga jashtë, kryhet nga QAK “Eurolab”, kompani e familjes Devolli. Në një përgjigje për KOHËN nga Qeveria e Kosovës kanë thënë se heqja e homologimit është nismë e kamotshme e Vetëvendosjes dhe se është e domosdoshme që ky detyrim të hiqet

Së shpejti automjetet që importohen nga jashtë nuk do të kenë nevojë që të kryejnë homologimin në Qendrën e Automjeteve të Kosovës “Eurolab”, pasi partia në pushtet, Lëvizja Vetëvendosje, pritet të iniciojë në Kuvend, projektligjin për heqjen e homologimit për automjetet e reja dhe të përdorura që vijnë nga shtetet e Bashkimit Evropian si dhe nga Zvicra e Norvegjia.

Homologimi i automjeteve që vijnë nga jashtë, kryhet nga QAK “Eurolab”, kompani e familjes Devolli. Në një përgjigje për KOHËN nga Qeveria e Kosovës kanë thënë se heqja e homologimit është nismë e kamotshme e Vetëvendosjes dhe se është e domosdoshme që ky detyrim të hiqet.