Arbëri

Kurtit i kërkohet të ketë më shumë zëvendësministra, RRGK-ja e zhgënjyer me numrin e vogël të grave

Kurtit i kërkohet të ketë më shumë zëvendësministra, RRGK-ja e zhgënjyer me numrin e vogël të grave

Kryeministri Albin Kurti ka emëruar 18 zëvendësministra nga 30 gjithsej sa kishte deklaruar se mund t’i ketë Qeveria e tij. Por KOHA merr vesh se brenda Qeverisë ka kërkesa për përfshirje më të madhe nëpër ministri nga komunitetet të cilat janë bërë pjesë e Qeverisë. Megjithatë, emërimi i 18 ministrave, prej tyre vetëm 4 gra, po shihet zhgënjyes nga Rrjeti i Grupit të Grave të Kosovës.

 

Kryeministri Albin Kurti ka emëruar 18 zëvendësministra nga 30 gjithsej sa kishte deklaruar se mund t’i ketë Qeveria e tij. Por KOHA merr vesh se brenda Qeverisë ka kërkesa për përfshirje më të madhe nëpër ministri nga komunitetet të cilat janë bërë pjesë e Qeverisë. Megjithatë, emërimi i 18 ministrave, prej tyre vetëm 4 gra, po shihet zhgënjyes nga Rrjeti i Grupit të Grave të Kosovës.

Mbi dy javë prej formimit të Qeverisë, kryeministri Albin Kurti ka emëruar 18 zëvendësministra.

Gjatë fushatës dhe pas saj, Kurti kishte deklaruar se në Qeverinë e tij nuk do të ketë më shumë se dy zëvendësministra për ministri.