Arbëri

Qeveria Kurti paralajmëron kthimin e reciprocitetit me Serbinë

Dy ditë para zgjedhjeve të 14 shkurtit Albin Kurti pati paralajmëruar rikthimin e reciprocitetit me t’u kthyer në Qeveri. Por, ndonëse kanë kaluar 17 ditë prejse e ka marrë detyrën, një masë e tillë nuk është rivënë. Në Qeveri kanë paralajmëruar se ky vendim do të merret, e politologët kanë shprehur pritjen për qasje të re të kryeministrit, pasi thonë se tani ka një kontekst të ri politik.

 

Dy ditë para zgjedhjeve të 14 shkurtit Albin Kurti pati paralajmëruar rikthimin e reciprocitetit me t’u kthyer në Qeveri. Por, ndonëse kanë kaluar 17 ditë prejse e ka marrë detyrën, një masë e tillë nuk është rivënë. Në Qeveri kanë paralajmëruar se ky vendim do të merret, e politologët kanë shprehur pritjen për qasje të re të kryeministrit, pasi thonë se tani ka një kontekst të ri politik.

Një vit më parë Albin Kurti ishte kryeministër kur Qeveria e tij e hoqi tarifën ndaj mallrave serbe dhe e zëvendësoi me masë reciprociteti. Por kjo i kushtoi me rrëzim nga froni.

E dy ditë para zgjedhjeve të 14 shkurtit Kurti dha zotimin se sapo të rikthehet në pushtet menjëherë do ta vendosë reciprocitetin që e kishte hequr Qeveria Hoti.