Arbëri

S’e lejuan të bënte ankesë në Polici për shkak të veshjes, Avokati i Popullit e cilëson diskriminim gjinor

Policia e Kosoves
 

Avokati i Popullit e ka cilësuar diskriminim gjinor rastin e Luljeta Aliut dhe moslejimit që ajo të bënte ankesë për dhunë në familje për shkak të “veshjes së papërshtatshme”.

Përmes një letre drejtuar Gjykatës Themelore lidhur me rastin e padisë së Aliut ndaj Policisë, Avokati i Popullit ka thënë se paragjykimi i grave në bazë të veshjeve, forcon idenë e inferioritetit të grave ndej burrave.