Arbëri

Inaugurohet “Këndi i Kurajos” edhe në Presidencë

Inaugurohet “Këndi i Kurajos” edhe në Presidencë
 

Me rastin e ditës së gruas, punime të ndryshme të të mbijetuarave të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit kanë zënë vend edhe në objektin e Presidencës së Kosovës. Në “Këndin e Kurajos”, të inauguruar sot do të shpalosen veprat e artit të grave dhe vajzave që mbijetuan luftën dhe dhunën seksuale. Këto punime tash e tutje do të jenë edhe dhuratat zyrtare shtetërore në çdo vizitë jashtë vendit të kreut institucional.

Ushtruesja e detyrës së presidentit, Vjosa Osmani, ka thënë se përmes inaugurimit të “Këndin e Kurajos” synojnë të tregojnë historinë e ndjeshme të të mbijetuarave të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë, derisa u zotua se do të jetë në mbështetje gjithmonë të secilit zë grua në vend, raporton KP.