1 perditesime
Arbëri

208 ankesa në PZAP për rezultatin zgjedhor

208 ankesa në PZAP për rezultatin zgjedhor
Foto: Ilustrim
13:45

208 ankesa në PZAP për rezultatin zgjedhor

Paneli për Ankesa dhe Parashtresa ka njoftuar se brenda 24 orëve janë paraqitur 208 ankesa nga partitë dhe subjektet politike kundër rezultatit zgjedhor, të publikuar nga KQZ-ja.

PZAP-ja ka njoftuar se lidhur me këto apele do vendoset brenda afatit ligjor prej 72 orëve.

“Jemi në procedim/administrim të ankesave dhe ende nuk kemi mundësi për të ju informuar me numrin e kandidatëve të subjekteve politike për secilin subjekt të cilat kanë parashtruar apele në PZAP-i lidhur me publikimin e rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve”, thuhet në njoftimin e PZAP-së.

09:43

31 ankesa në PZAP për rezultatin e zgjedhjeve

Sot përfundon afati kur subjektet politike dhe kandidatët për deputetë mund të dorëzojnë ankesat e tyre në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa në lidhje me rezultatin përfundimtar nga zgjedhjet e 14 shkurtit.

Deri në këtë orë, në PZAP janë paraqitur 31 apele nga kandidatët e subjekteve politike, ka thënë kryesuesi i sekretariatit të PZAP-it, Mulë Desku.

“Apelet janë paraqitur kundër këtyre rezultateve për shkak të mospërputhjes së rezultateve: Parregullsi në plotësimin e FPR-së, gabime në FPR, parregullsi gjatë numërimit me kusht, mungesa e votave, bartja e votave në një kandidat tjetër, etj”, i tha Desku Kohës.

Afati për paraqitjen e apeleve kundër rezultateve të zgjedhjeve është 24 orë që nga momenti i shpalljes së tyre, ndërsa PZAP merr vendim lidhur me to brenda 72 orëve. Afati rrjedhimisht do të mbyllet në orën 11:00. 

Në bazë të rezultateve përfundimtare, VV ja është partia e parë me 49.95 për qind, e pasuar nga PDK-së, me 16.9 për qind, LDK-ja me 12.64 për qind, AAK 7.078 për qind.