Arbëri

“NY Times”: Si të bashkoni Kosovën e ndarë? Emërtoni liqenin Trump

“NY Times”: Si të bashkoni Kosovën e ndarë? Emërtoni liqenin Trump
 

Përmes një reportazhi për ndasitë etnike në Kosovë, gazeta prestigjioze “New York Times” ka shkruar për gjënë që bashkon shqiptarët dhe serbët – Emërtimin e liqenit në bazë të ish-presidentit amerikan Donald Trump.

Ljiljana Trifonoviq, një serbe që jeton në veri të Kosovës, ka pasur mëri ndaj politikanëve amerikanë. “Janë të gjithë kundër nesh”, ka thënë ajo, deri në kohën kur Donald Trump kishte hyrë në Shtëpinë e Bardhë. “Ai është pak i çmendur sikur të gjithë ne dhe ka ngjyrën e flokëve siç kam unë”, ka thënë 58-vjeçarja Trifonoviq për “NY Times”.