Arbëri

Votat e komuniteteve - njëri subjekt goran akuzon tjetrin për shantazh

 

Nga “Roma Mahalla”, siç njihet në jug të Mitrovicës, 39 vota i ka marrë Romani Iniciyativa. Shumica e banorëve të kësaj lagjeje marrin ndihma sociale në Mitrovicën Veriore. Banorët, që nuk kanë pranuar të flasin para kamerës, i kanë thënë KOHËS se mbi 10 banorë të lagjes punojnë në veri dhe se për fëmijët që shkojnë në shkollë në pjesën veriore prindërit e tyre marrin shtesa.

Për shantazh me përjashtim nga skemat sociale të Serbisë, presion dhe kërcënime ndaj komunitetit goran ka folur Fatir Berzati, kandidat për deputet nga “Koalicja Zajeno”. Për këto ai e ka akuzuar partinë e Adem Hoxhës, JGP, dhe strukturat paralele të Serbisë në Komunën e Dragashit.