Arbëri

Kohë e shkurtër për zgjedhjen e Presidentit

Kohë e shkurtër për zgjedhjen e Presidentit

Prishtinë, 21 shkurt - Derisa Komisioni Qendror është në proces të verifikimit të votave nga diaspora, ende nuk dihet edhe sa kohë do të marrë certifikimi i rezultateve të zgjedhjeve të 14 shkurtit.

 

Prishtinë, 21 shkurt - Derisa Komisioni Qendror është në proces të verifikimit të votave nga diaspora, ende nuk dihet edhe sa kohë do të marrë certifikimi i rezultateve të zgjedhjeve të 14 shkurtit.

Në proceset e fundit zgjedhore më shumë ka marrë kohë certifikimi i rezultateve sesa përgatitja për organizimin dhe administrimin e tyre. Në zgjedhjet e vitit 2019 ishin nevojitur 53 ditë deri në certifikimin e tyre. Një shtyrje e tillë do ta rrezikonte afatin për zgjedhjen e presidentit të ri, i cili duhet të zgjidhet në javën e parë të prillit.