Arbëri

Shoqëria civile boshnjake kërkon anulimin e mandateve që u fituan me ndihmën e Listës Serbe

Shoqëria civile boshnjake kërkon anulimin e mandateve që u fituan me ndihmën e Listës Serbe
 

Shoqëria civile e komunitetit të Boshnjakëve të Kosovës ka reaguar ndaj zgjedhjeve të14 shkurtit. Përmes një komunikate për media, është thënë se nga këto zgjedhe po bëhet përpjekje që të uzurpohen vendet e garantuara për boshnjakët dhe komunitetet e tjera joshumicë në Kuvendin e Kosovës.

Shoqëria cilivie boshnjake thotë se injorimi i vullnetit të qytetarëve të komuniteteve jo-shumicë dhe uzurpimi i pushtetit nga shumë komunitete dhe lëvizje politike do të formojë një precedent të rrezikshëm në praktikën demokratike të Kosovës dhe do të jetë tregues i problemeve shumë të mëdha në procesin e konstituimit të pushtetit në Republikën e Kosovës.