Arbëri

Hoti premton se kërkesat e sindikatave do të përfshihen në Pakon e rimëkëmbjes

Hoti premton se kërkesat e sindikatave do të përfshihen në Pakon e rimëkëmbjes
 

Sindikata të shumta të sektorit publik dhe privat kanë nisur t’i shprehin pakënaqësitë ndaj kryeministrit në detyrë, Avdullah Hoti, se janë diskriminuar nga ndarja e shtesave për punën gjatë kohës së pandemisë. Në një takim që Hoti pati me përfaqësues të disa prej tyre, ai u premtoi se Qeveria në detyrë do t’i paguajë të gjithë sektorët ku ka pasur angazhim shtesë dhe rrezikshmëri në punë. Sindikalistët kanë paralajmëruar greva nëse nuk u përmbushen kërkesat e tyre

Prishtinë, 27 Janar - Pas premtimeve dhe ndarjes së shtesave për disa kategori të punëtorëve, kryeministrit në detyrë, Avdullah Hoti, i janë shtuar kërkesat nga shumë sindikata të pakënaqura të sektorit publik dhe privat. Qasja e institucioneve, sipas sindikalistëve nuk ka qenë e barabartë, duke theksuar se po ndihen të anashkaluar dhe të diskriminuar. Ata kanë kërkuar që t’u paguhen angazhimi shtesë dhe rrezikshmëria nga pandemia COVID-19.