Arbëri

Pas PZAP-së dhe Supremes, partitë mund të ankohen edhe në Kushtetuese

Për moscertifikim të listave zgjedhore, subjektet politike, përveç PZAP-së, mund të ankohen edhe në Gjykatën Supreme, e cila do të jetë instanca e fundit që do të ketë ndikim në këto zgjedhje. Proceduralisht ato mund të ankohen edhe në Gjykatën Kushtetuese, porse vendimi i saj nuk do të krijojë efekt për zgjedhjet e 14 shkurtit

 

Për moscertifikim të listave zgjedhore, subjektet politike, përveç PZAP-së, mund të ankohen edhe në Gjykatën Supreme, e cila do të jetë instanca e fundit që do të ketë ndikim në këto zgjedhje. Proceduralisht ato mund të ankohen edhe në Gjykatën Kushtetuese, porse vendimi i saj nuk do të krijojë efekt për zgjedhjet e 14 shkurtit

Prishtinë, 25 Janar - Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa të martën do t’u kthejë përgjigje nëntë subjekteve politike të cilat janë ankuar në këtë organ pas moscertifikimit të kandidatëve e partive për pjesëmarrje në zgjedhjet e 14 shkurtit. Në rast se subjektet politike janë të pakënaqura me vendimin e PZAP-së, ato mund të ankohen edhe në Gjykatë Supreme, e cila do të jetë instanca e fundit për ankesë brenda afateve kohore të përcaktuara për zgjedhjet e jashtëzakonshme të 14 shkurtit. Pos PZAP-së e Supremes, ankesë mund të bëhet edhe në Gjykatën Kushtetuese, porse sipas juristëve prej saj nuk mund të pritet që të dalë me vendim brenda ciklit zgjedhor.