Arbëri

AAK-ja ngre shqetësimin se numrit dy në listë mund t’i ndalohet kandidimi për një gjobë 18 euro

AAK-ja ngre shqetësimin se numrit dy në listë mund t’i ndalohet kandidimi për një gjobë 18 euro
Daut Haradinaj dhe Shemsedin Dreshaj
 

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka ngritur shqetësimin se kandidatit të saj për deputet, Shemsedin Dreshaj, që mban numrin dy në listë, do t’i pamundësohet garimi në zgjedhje për shkak të një gjobe trafiku.

Sot Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njoftoi se 47 kandidatë nga rreth 1080 janë identifikuar se janë shpallur fajtor për vepër penale me vendim përfundimtar të gjykatës në tri vitet e fundit dhe se si pasojë ata pritet të mos lejohen të jenë pjesë e listave për zgjedhjet e 14 shkurtit.