Arbëri

Kush do të jetë kryetar i partisë së kancelares Merkel dhe çfarë i lidh ata me Kosovën?

Nesër (e premte) partia konservatore gjermane CDU (partia e kancelares Angela Merkel) do të mbajë një kongres me ç’rast do të zgjidhet kryetari i partisë. Për postin e kryetarit kandidojnë Armin Laschet, Norbert Röttgen dhe Friedrich Merz. Që të tre gjatë javëve të fundit kanë marrë pjesë në debate me bazën e partisë ku kanë prezantuar programet dhe idetë e tyre.

 

Kush janë tre kandidatët për kryetar të partisë së kancelares Angela Merkel? Dhe cilat janë qëndrimet e tyre për Kosovën? Plus një rrëfim për një kandidat që mbeti në pistën e aeroportit të Prishtinës në vitin 2001.

Nesër (e premte) partia konservatore gjermane CDU (partia e kancelares Angela Merkel) do të mbajë një kongres me ç’rast do të zgjidhet kryetari i partisë. Për postin e kryetarit kandidojnë Armin Laschet, Norbert Röttgen dhe Friedrich Merz. Që të tre gjatë javëve të fundit kanë marrë pjesë në debate me bazën e partisë ku kanë prezantuar programet dhe idetë e tyre.

Cilat janë përparësitë dhe mangësitë e kandidatëve – dhe çka i lidhë me Kosovën?