Arbëri

Hasani: Me këtë standard të aktgjykimit, Kurtin nuk e lejojnë të jetë as kryeministër

Foto: KOHA

Absurd dhe kaotik në interpretim e ka vlerësuar ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani aktgjykimin e publikuar sot, nëpërmjet të cilit çdo kujt që është i dënuar me vendim të plotfuqishëm i pamundësohet gara për deputet. Sipas Hasanit, përmbajtja e këtij vendimi ka qenë e pritshme marrë parasysh njoftimin që kishte lëshuar Kushtetuesja para dy javësh.

 

Absurd dhe kaotik në interpretim e ka vlerësuar ish-kryetari i Gjykatës Kushtetuese, Enver Hasani aktgjykimin e publikuar sot, nëpërmjet të cilit çdo kujt që është i dënuar me vendim të plotfuqishëm i pamundësohet gara për deputet. Sipas Hasanit, përmbajtja e këtij vendimi ka qenë e pritshme marrë parasysh njoftimin që kishte lëshuar Kushtetuesja para dy javësh.

“Gjykata nuk ka mundur të jap tjetër interpretim pos që thotë siç ka thënë e duke u bazuar në ligje, jo në Kushtetutë. Me këtë aktgjykim, si dhe me atë të fundit për rastin e pandemisë, kjo Gjykatë definitivisht ka rrënuar supremacinë e Kushtetutës, duke rrënuar garancionet e dhëna kushtetuese nga kapitulli i II i Kushtetutës”, ka thënë Hasani për “Kohën”.