Arbëri

SBASHK-u kërkon nga 300 euro shtesë për 28 mijë punëtorë të arsimit

Nëse Qeveria e Kosovës nuk do t’u japë punëtorëve të arsimit nga 300 euro shtesë për punën që kanë bërë në shkolla në muajt tetor, nëntor e dhjetor, gjysmëvjetori i dytë i vitit shkollor mund të nisë më grevë të përgjithshme.

 

Nëse Qeveria e Kosovës nuk do t’u japë punëtorëve të arsimit nga 300 euro shtesë për punën që kanë bërë në shkolla në muajt tetor, nëntor e dhjetor, gjysmëvjetori i dytë i vitit shkollor mund të nisë më grevë të përgjithshme.

Këtë paralajmërim e ka dhënë Sindikata e Arsimit, sipas së cilës Qeveria u ka premtuar paga shtesë punëtorëve shëndetësorë e policisë dhe i ka lënë anash punëtorët e arsimit. Sipas kërkesës së SBASHK-ut, i bie që Qeveria për 3 muajt e gjysmëvjetorit të parë të shpenzojë mbi 8 milionë euro për shtesat e gjithsej 28.150 punëtorëve të arsimit.