Arbëri

Gashi: Drejtësia vetënënshtrohet ndaj politikës

Hulumtuesi nga Intituti i Kosovës për Drejtësi, Leotrim Gashi, i cili së fundmi ka punuar për raportin “Politikë e kriminalizuar”, ka thënë se drejtësia i vetënënshtrohet politikës. Kjo, thotë ai, për shkak të dënimeve minimale që drejtësia i ka dhënë 216 politikanëve për 298 aktakuzave që janë ngritur ndaj tyre për 12 vjet, e që ndryshe do të ishin dënimet për veprat e njëjta të kryera nga qytetarë të thjeshtë.

 

Hulumtuesi nga Intituti i Kosovës për Drejtësi, Leotrim Gashi, i cili së fundmi ka punuar për raportin “Politikë e kriminalizuar”, ka thënë se drejtësia i vetënënshtrohet politikës. Kjo, thotë ai, për shkak të dënimeve minimale që drejtësia i ka dhënë 216 politikanëve për 298 aktakuzave që janë ngritur ndaj tyre për 12 vjet, e që ndryshe do të ishin dënimet për veprat e njëjta të kryera nga qytetarë të thjeshtë.

“Fakti që kemi aktakuza të dështuara dhe dënime minimale tregon se drejtësia nuk është e drejtë siç duhet të jetë. Drejtësia vetënënshtrohet ndaj politikës. Kur nuk kontribuon skena politika që subjektet të mos ketë persona që i është cënuar integriteti pasi ka një aktakuzë, drejtësia do të ishte më e lirë”, tha ai në Express Intervistë të KTV-së.