Arbëri

Dyshime për mashtrim me prona komunale në Drenas

Komuna e Drenasit i ka dhënë për 99 vjet 5 prona në zona të rëndësishme biznesi. Një ofertues ka argumentuar se Komuna ka mashtruar në këtë proces, një pretendues prone ka akuzuar kryetarin Ramiz Lladrovci se ka dashur të marrë hise, e një tjetër ka thënë se Komuna e ka dhënë në shfrytëzim një parcelë për të cilën gjykata ka vendosur masë sigurie. Ka dyshime edhe për konflikt interesi gjatë procesit të përzgjedhjes. Lladrovci ua ka firmosur kontratat fituesve, e palët që konsiderojnë të jenë dëmtuara e mbajnë shpresën te gjykata

 

Komuna e Drenasit i ka dhënë për 99 vjet 5 prona në zona të rëndësishme biznesi. Një ofertues ka argumentuar se Komuna ka mashtruar në këtë proces, një pretendues prone ka akuzuar kryetarin Ramiz Lladrovci se ka dashur të marrë hise, e një tjetër ka thënë se Komuna e ka dhënë në shfrytëzim një parcelë për të cilën gjykata ka vendosur masë sigurie. Ka dyshime edhe për konflikt interesi gjatë procesit të përzgjedhjes. Lladrovci ua ka firmosur kontratat fituesve, e palët që konsiderojnë të jenë dëmtuara e mbajnë shpresën te gjykata

Prishtinë, 8 dhjetor – Biznesi i Filloreta Bujupit operonte prej dhjetë vjetësh në një pronë që e kishte marrë me qira nga Komuna e Drenasit. Ndryshe prej shumë pronave të tjera, kësaj nuk i është vazhduar kontrata dhe në shtator autoritetet lokale kanë shpallur thirrje publike për ta dhënë me qira për 99 vjet.