Arbëri

Në QKUK nuk bëhet analiza D-dimer, pacientët me koronavirus detyrohen ta bëjnë në laboratorë privatë

Rritja e numrit të pacientëve që po kërkojnë trajtim spitalor në klinikat e QKUK-së ka bërë që ky institucion të mbetet pa reagensë për ta realizuar analizën D-dimer.

 

Rritja e numrit të pacientëve që po kërkojnë trajtim spitalor në klinikat e QKUK-së ka bërë që ky institucion të mbetet pa reagensë për ta realizuar analizën D-dimer.

Kjo analizë u kërkohet personave të infektuar me COVID-19 dhe, deri në fazën e shërimit, duhet të bëhet disa herë. Kjo analizë me parë ishte realizuar në Qendrën e Transfuzionit të Gjakut, e nga këtu nuk janë përgjigjur në lidhje me këtë.