Arbëri

Dhunimi i burrave, plaga e heshtur e luftës

Foto: screenshot - REL
 

Kur lufta në Kosovë kishte arritur kulmin në maj të vitit 1999, një i ri nga një fshat i Kosovës, së bashku me burra dhe gra të tjera, u morën dhunshëm nga policia dhe paramilitarë serbë dhe u vendosën në një motel. Shumë prej tyre, të rinj dhe të reja u dhunuan seksualisht. Disa prej tyre edhe u vranë.

Radio Evropa e Lirë ka intervistuar njëri nga burrat e dhunuar, identiteti i të cilit është i njohur për redaksinë.