Arbëri

Rreth flamurit të përçarë

Rreth flamurit të përçarë
 

Kosova ka një dekadë që është bërë shtet dhe krizën më të madhe politike e ka përjetuar sivjet, si pasojë e polarizimit të skajshëm të skenës politike. Në Shqipërinë që të shtunën e ka shënuar 108-vjetorin e mëvetësisë, thuajse një mandat legjislativ po përmbyllet me bojkotin e Kuvendit nga opozita. Edhe në shtetet fqinje ku e përbëjnë pakicën, shqiptarët janë të ndarë në shumë parti dhe në jo pak raste kjo u ka kushtuar me nënpërfaqësim e me tkurrje

Prishtinë, nëntor – Gjeni përçarës në politikën shqiptare nuk ka njohur evolucion, ani se ka ikur më shumë se një shekull prej shpalljes së pavarësisë. Ky tipar është trashëguar dhe është bërë akoma më i dukshëm në vitet e fundit.