Arbëri

BE-ja kërkon strukturë efektive të koordinimit brenda institucioneve të Kosovës

BE-ja kërkon strukturë efektive të koordinimit brenda institucioneve të Kosovës
Foto: ZKM
 

Bashkimi Evropian ka mirëpritur angazhimin e vazhdueshëm strategjik të Kosovës në rrugën evropiane dhe në dialogun me Serbinë, të ndërmjetësuar nga BE-ja.

Në takimin joformal të Këshillit të Stabilizim Asociimit ndërmjet BE-së e Kosovës, i drejtuar nga Përfaqësuesi i Lartë për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, Josep Borrell, dhe Komisioneri për Politikën e Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit, Oliver Varhelyi, që përfaqësoi Komisionin Evropian, u mirëprit rifillimi i dialogut dhe heqja e tarifës e reciprocitetit.