Arbëri

Kushtetuesja e Speciales rrëzon amendamentet e propozuara nga Thaçi

Kushtetuesja e Speciales rrëzon amendamentet e propozuara nga Thaçi
 

Dhomat Kushtetuese kanë rrëzuar amendamentet e propozuara të ish-presidentit Hashim Thaçi, lidhur me mandatin e Gjykatës Speciale. Sipas një aktgjykimi të nxjerrë të enjten, amendamentet e propozuara nga Thaçi pakësojnë të drejtat dhe liritë e garantuara prej kapitullit II të Kushtetutës.

Në një njoftim për media, Dhomat Kushtetuese kanë thënë se mandati i Dhomave të Specializuara dhe ai i Zyrës së Prokurorit të Specializuar kanë vazhduar dhe do të vazhdojnë deri sa Këshilli i Bashkimit Evropian të njoftojë për përfundimin e mandatit të tyre.