Arbëri

Kontrata mes “Telekomit” dhe “Advan Tech” po hetohet nga Prokuroria

Foto: Koha

Prokuroria e Shtetit është duke e hetuar kontratën me të cilën Telekomi i Kosovës i jep 60 për qind të të hyrave kompanisë private “AdvanTech” nga Shqipëria, për shërbime të internetit dhe IPTV-së.

 

Prokuroria e Shtetit është duke e hetuar kontratën me të cilën Telekomi i Kosovës i jep 60 për qind të të hyrave kompanisë private “AdvanTech” nga Shqipëria, për shërbime të internetit dhe IPTV-së.

Hetimet kanë filluar bazuar në kallëzimin penal që ka bërë menaxhmenti i kaluar i Telekomit. Ky menaxhment ka ngritur dyshimet për disa pika të kontratës, të cilat i ka konsideruar si të dëmshme për ndërmarrjen. Në mesin e tyre është edhe ndarja e fitimit prej 60 për qind për kompaninë private, ndërsa 40 për qind për Telekomin.