Arbëri

“Zhduket” SHSKUK-ja, spitalet planifikohen t’i kthehen nën mbikëqyrje direkte MSH-së

Riorganizim të shëndetësisë publike parasheh draftimi i Ligjit për shëndetësi, i miratuar fillimisht në majin e vitit 2013. Ligji për shëndetësi, nga ministri i atëhershëm, Ferid Agani, ishte konsideruar hapi i parë i reformës së sistemit publik.

 

Riorganizim të shëndetësisë publike parasheh draftimi i Ligjit për shëndetësi, i miratuar fillimisht në majin e vitit 2013. Ligji për shëndetësi, nga ministri i atëhershëm, Ferid Agani, ishte konsideruar hapi i parë i reformës së sistemit publik.

Për herë të parë QKUK-ja nuk do të menaxhohej nga Ministria e Shëndetësisë, por do të krijohej bordi i cili do të merrej me menaxhimin e QKUK-së dhe spitaleve të përgjithshme.