Arbëri

Sektori i hotelerisë pranë kolapsit, 17 mijë persona rrezikojnë të mbesin pa punë

Hotelieret
 

Oda Hoteliere dhe Turistike e Kosovës ka paraqitur shqetësimet e tyre për vendimet e Qeverisë për këta sektor. Kryetari i kësaj ode, Hysen Sogojeva, në një konferencë për medie ka thënë se kërkesat e këtij sektori janë heqja e kufizimeve dhe kalimi i ligjit për rimëkëmbje ekonomike, pasi që, siç thotë ai, nga pandemia 85 për qind e këtij biznesi është në kolaps dhe se afër 17 mijë persona e kanë humbur punën.

Sogojeva ka thënë se humbje financiare, vetëm në dasma parashihet të jenë afro 600 milionë, derisa ka folur edhe lidhur me vendimet e marra të Qeverisë në kohën e pandemisë.