Arbëri

Igo, zëri i grave

Igo, zëri i grave

Rruga e Kosovës drejt lirisë është e lidhur nyjshëm me sheshin e Prishtinës. Sheshi ishte arenë e ngritjes së kërkesave për liri e demokraci.

Në rini, dëshmitare e pjesëmarrëse e demonstratave në zemër të kryeqytetit, do të bëhej edhe Igballe Rogova. Në shesh, ajo dhe motra aktore u bashkoheshin thirrjeve të zëshme të Kosovës për ndaljen e dhunës dhe represionit kundër shqiptarëve të pafajshëm nën pushtimin serb.