Arbëri

Ambasadori izraelit në Maqedoni të Veriut: Kosova nuk është vend mysliman, por vend me shumicë myslimane

Ambasadori izraelit në Maqedoni të Veriut: Kosova nuk është vend mysliman, por vend me shumicë myslimane
Foto: Alsat

Ambasadori jorezident i Izraelit në Maqedoni të Veriut, Dan Oryan në një intervistë për Alsat, të martën mbrëma, ka theksuar se Kosova nuk është vend mysliman por vend me shumicë myslimane.

I pyetur se pse presidenti i SHBA-së Donald Trump dhe kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu pas nënshkrimit të Marrëveshjes në Ëashington e cilësuan Kosovën si vend mysliman, Oryan tha se kjo është interpretuar në këtë mënyrë për shkak se për Izraelin është me rëndësi që një vend ku ka shumë myslimanë të pranoj Jerusalemin si kryeqendër.