Arbëri

Personeli shëndetësor në trajnim njëditor që të kujdeset për pacientët me COVID-19

Personeli shëndetësor në trajnim njëditor që të kujdeset për pacientët me COVID-19

Sabrie Ahmeti, kryeinfermiere në Klinikën e Neonatologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (QKUK), është trajnuar një ditë që të përkujdeset për pacientët me COVID-19. Dhe pastaj, ajo është infektuar në vendin e punës.

“Kemi mbajtur një trajnim njëditor për pandeminë dhe ajo ka qenë se si duhet të vishemi dhe zhvishemi me rrobe mbrojtëse kundër infeksionit. Pastaj na kanë treguar se duhet t’i vendosim dy palë dorëza sterile, maskat adekuate, gjitha këto”, ka deklaruar ajo për “REL”.