Arbëri

Arsimi + Virusi x Qeveria = Dështim

Foto: Driton Paçarada / Koha
Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Nxënësit e nivelit parauniversitar, më 1 shtator të këtij viti nuk e patën mundësinë të uleshin në bankat shkollore, edhe pse e kishin pritur gjatë rikthimin në shkolla. Kjo, meqë prej marsit, kur zyrtarisht u shënuan rastet e para me Covid-19 në Kosovë, mësimin e zhvilluan nga distanca.

Institucioneve nuk u mjaftuan 5 muaj që të përgatiteshin për vitin e ri shkollor në situatë pandemie. Ministria e Arsimit dhe Shkencës (MASH) bashkë me komunat nuk arritën t’i siguronin me kohë disa nga masat e rekomanduara nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike (IKSHPK), si dezinfektimi i shkollave, dezinfektuesit për duar e termometrat laserikë për matjen e temperaturës së nxënësve, shkruan KOHA.