Arbëri

Pandemia ul ndjeshëm numrin e fëmijëve në institucionet parashkollore

Situata aktuale me pandeminë në Kosovë ka bërë që të bjerë interesimi i prindërve për t’i dërguar fëmijët në institucione parashkollore. Sipas drejtuesve të çerdheve e kopshteve, ndër arsyet kryesore është frika e infektimit, por edhe ndikimi i pandemisë në ekonomitë familjare.

Drejtoresha e institucionit parashkollor “Xixëllonjat”, Mimoza Morina-Veseli, ka treguar se aktualisht vetëm 7 fëmijë janë duke shkuar në këtë çerdhe, por që presin të shtohet numri i tyre. Sipas saj, i gjithë stafi po mundohet t’i respektojë masat e rekomanduara nga Komuna dhe Ministria e Arsimit, raporton KOHA.