Arbëri

Shqipëria vendi i parë ne rajon me risk të lartë për pastrimin e parave!

Shqipëria vendi i parë ne rajon me risk të lartë për pastrimin e parave!

Pavarësisht punës se bërë dhe ndryshimeve ligjore, Shqipëria përsëri konsiderohet si një vend me rrezikshmëri të lartë për pastrimin e parave dhe financimin e terrorizmit. Në muajin shkurt ishte Moneyval, që e futi vendin në listën gri, tashmë është Indeksi i Baselit, i cili e klasifikon vendin me risk të lartë për këtë fenomen.

Shqipëria renditet në vendin e 44-të, nga 141 vende të botës që janë marrë në shqyrtim.