Arbëri

Shteti ndau 22 milionë euro nga pakoja emergjente

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Qeveria e Kosovës ka ndarë sot 22 milionë euro nga pakoja emergjente fiskale. Në një përgjigje për KOHËN, Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami, ka njoftuar se janë ndarë 108 mijë pagesa të hënën.

Pasi u dekretua rishikimi i buxhetit, të hënën janë ndarë nga 130 euro, si pjesë e masës 15 të pakos emergjente, për 27 mijë e 572 familje (prill 5131 familje, maj 27572 familje, qershor 26374 familje), në vlerë totale prej 7 milionë e 828 mijë eurosh. Pika 15 e kësaj pakoje kishte të bënte me pagesën e asistencës mujore në vlerë prej 130 euro për qytetarët me kushte të rënda sociale, të lajmëruar si të papunë në institucionin kompetent, që nuk janë përfitues të asnjë të hyre mujore nga buxheti i Kosovës, për muajt prill, maj dhe qershor.