Arbëri

LDK-ja akuzohet për privatizim të dialogut

Foto: Alban Bujari / Koha
Foto: Koha / Arkiv
 

Lidhjes Demokratike (LDK) që udhëheq me Qeverinë, i është vënë etiketa e “privatizueses” së përfaqësimit të Kosovës në valën e re të negociatave me Serbinë. Kundër kësaj qasjeje, janë pozicionuar edhe aleatë të saj qeverisës.

Pas kumtit që ka dhënë Gjykata Speciale në lidhje me dyshimet se presidenti Hashim Thaçi është në mesin e të dyshuarve për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit, Kosova është përfaqësuar në dialog vetëm nga kryeministri Avdullah Hoti. Kreu i Qeverisë, në konsultim me Thaçin e pa i pyetur partnerët e koalicionit, e ka emëruar për koordinator në këtë proces, bashkëpartiakun e tij, Skënder Hyseni. Kjo ka bërë që, për procesin, ai të mos e ketë mbështetjen as të opozitës, por as të partnerëve të koalicionit, shkruan sot KOHA Ditore.