Arbëri

Improvizimi i Hotit

 

Avdullah Hoti nuk i ka shtrënguar duart me presidentin serb, Aleksandar Vuçiq, kur të enjten me të ka realizuar takimin e parë në Bruksel, në kuadër të një vale të re negociatash Kosovë-Serbi. Përshëndetja është improvizuar me bërryla, një gjetje e aplikuar gjerësisht në botë, për ta ulur ritmin e transmetimit të virusit vrasës SARS-CoV-2.

Kryeministri Hoti, ndërkaq, nuk ka gjetur një formulë që do t’ia siguronte mbështetjen dhe besimin, për ta përfaqësuar Kosovën në negociatat me fqinjin verior. Ai kishte improvizuar një shumicë në Kuvend, kur para një muaji ia pati propozuar deputetëve përbërjen e kabinetit qeveritar, sikur që ka improvizuar konsensusin përpara rinisjes së negociatave me Serbinë, e edhe konsultimin publik për platformën për dialogun, shkruan KOHA.