Arbëri

Ish-pronari i TV “Agon Channel”, Franccesco Becchetti fitoi gjyqin ndaj Shqipërisë dhe 109 milionë euro

Ish-pronari i TV “Agon Channel”, Franccesco Becchetti fitoi gjyqin ndaj Shqipërisë dhe 109 milionë euro

Ish-pronari i televizionit “Agon Channel”, Franccesco Becchetti fitoi gjyqin e parë 109 milionë euro kundër qeverisë shqiptare, transmeton Koha Jonë. Në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitazhit janë dhe dy procese të tjera ligjore me vlerë qindra milionë euro, që janë drejt humbjes nga shteti shqiptar. Me këtë ritëm, qeveria do t’ia “dhurojë” Buxhetin e Shtetit për vitin 2021 biznesmenit italian dhe bizneseve të tjera që kanë fituar proceset në gjyqe ndërkombëtare ndaj shtetit shqiptar.

Qeveria “Rama” ka firmosur pak ditë më parë pagesën e 109 milionë eurove nga buxhetit i shtetit për biznesmenin italian Franccesco Becchetti. Shuma e parave do paguhet pas humbjes së gjyqit në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit mes shtetit shqiptar dhe biznesmenit italian, për mbylljen e padrejtë të televizionit “Agon Channel”. Gjoba që gjykata i ka vënë qeverisë “Rama” dëshmon jo vetëm goditjen ndaj medias dhe censurën shtetërore, por është dhe një kosto për taksapaguesit shqiptarë.