Arbëri

Dokumenti që e përgënjeshtron Qeverinë në arsyen që përdori për ta kundërshtuar Projektligjin kundër COVID-19

Dokumenti që e përgënjeshtron Qeverinë në arsyen që përdori për ta kundërshtuar Projektligjin kundër COVID-19

Një dokument i nxjerrë nga vet Zyra e Kryeministrit, tregon se nisma ligjore e kryeparlamentares Vjosa Osmani për masat kundër pandemisë COVID-19, ishte në harmoni me konventat ndërkombëtare. Megjithëkëtë, Qeveria i ishte referuar edhe atij, për të arsyetuar kundërshtimin e kësaj nisme.

KOHA i ka siguruar kopjet e disa dokumenteve, përfshirë Opinionin ligjor të përputhshmërisë së Projektligji për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID-19 në territorin e Republikës së Kosovës, me legjislacionin e Bashkimit Evropian (BE). Ai është nxjerrë me 29 qershor, nga Departamenti i së drejtës së BE-së. Opinioni ishte kërkuar nga vet Zyra Ligjore e Zyrës së Kryeministrit.