Arbëri

Balla i PS-së përshëndet letrën e eurodeputetëve drejtuar Macronit dhe Ruttes për heqjen e vizave Kosovës

Balla i PS-së përshëndet letrën e eurodeputetëve drejtuar Macronit dhe Ruttes për heqjen e vizave Kosovës

Kryetari i grupit parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Balla, ka përshëndetur letrën e 42 eurodeputetëve drejtuar presidentit francez, Macron dhe kryeministrit holandez, Rutte, për të hequr vizat për Kosovën në fund të 2020-s. Është zv.Presidenti i Grupit të Partive Popullore Evropiane (PPE) në Parlamentin Evropian, bullgari Andrey Kovatchev, ai i cili publikon edhe letrat teksa, thotë se ka kërkuar në letër heqjen e vizave për Kosovën, pasi kjo e fundit ka përmbushur të gjitha standardet prej 2 vjetësh.

“Së bashku me 41 eurodeputetët, unë bashkënënshkrova 2 letra, duke i dërguar Presidentit të Francës, Macron dhe kryeministrit holandez Rutte një kërkesë për heqjen e vizave për qytetarët e Kosovës në Këshillin Evropian nga fundi i vitit 2020. Kanë kaluar 2 vjet qëkur Kosova ka përmbushur të gjitha standardet e teknologjisë, vetëm kështu BE mund të jetë një ndërmjetës i drejtë!’’- shkruan Kovatchev.