Arbëri

I pari i afaristëve serbë bën thirrje për fillim të ri në raportet me Kosovën

I pari i afaristëve serbë bën thirrje për fillim të ri në raportet me Kosovën

Mesazhi i afaristëve serbë dhe kosovarë është i qartë: kemi nevojë për një “fillim të ri” në raporte, bazuar në besimin, qasjen pragmatike ndaj realitetit dhe në forcimin e marrëdhënieve ekonomike. Kështu ka thënë presidenti i Odës së Tregtisë së Serbisë, Marko Çadezh në një bisedë për Frankfurter Allgemeine Zeitung, raporton “danas.rs”.

Ai është i bindur se kjo porosi ka arritur te qeveritë në Beograd, Prishtinë, Uashington dhe Bruksel.