Arbëri

Mbështetësi i Gylen drejt ekstradimit në Turqi, Shqipëria i refuzon kërkesën për azil

Mbështetësi i Gylen drejt ekstradimit në Turqi, Shqipëria i refuzon kërkesën për azil

Autoritetet shqiptare i refuzojnë kërkesën për azil mbështetësit të lëvizjes Gylen, Selami Simsek. Lajmi konfirmohet për News24 dhe BalkanWeb.

Në mars, shtetasi turk, Selami Simsek, i cili u dënua me 1 vit burg nga gjykata e Tiranës për falsifikim të vizave, fitoi lirinë në Apel. Në momenti që gjykata vendosi të shuajë masën e sigurisë për shkak se ai e kishte përfunduar dënimin e dhënë nga drejtësia për akuzën e falsifikimit të dokumentave dhe për sa kohë që tentoi të largohej përmes Shqipërisë në drejtim të Kanadasë, me vizë false, Simsek pati një ecejake të gjatë dhe në mungesë të transparencës nga autoritetet shqiptare.