Arbëri

“Mediokracia” apo si e marrin pushtetin mediokrit në shoqëri

“Mediokracia” është një term me sfond kryesisht social dhe politik, për të treguar fenomenin e dominimit dhe sundimit të njerëzve mediokër në shoqëri dhe politikë.

Filozofi kanadez, Alain Deneault, e bëri edhe më të njohur këtë koncept pasi më 2015, botoi një libër të titulluar “Mediokracia”.