Arbëri

Sipas ASK-së, paga mesatare në Kosovë më 2019 ishte 602 euro

Sipas ASK-së, paga mesatare në Kosovë më 2019 ishte 602 euro

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka thënë se, sipas të dhënave për pagën mesatare bruto dhe neto sipas sektorëve dhe aktiviteteve ekonomike në sektorin publik, atë privat dhe ndërmarrjet publike në vend, paga mesatare bruto në vitin 2019 ishte 602 euro.

Sipas ASK-së, në vitin 2012 paga mesatare në Kosovë ishte 431 euro, e që deri më 2019 do të thotë rritje prej 39.7 për qind. Paga mesatare neto më 2019 ishte 537.